Powidła i dżemy

Powidła i dżemy

Dżem agrestowy

DŻEM AGRESTOWY WIÓREK 300 ml został sporządzony według tradycyjnej, rodzinnej receptury z dojrzałego, polskiego agrestu, który choć niedoceniany jest bardzo zdrowy. To dla smakoszy tego owocu stworzyliśmy nasz dżem w którym agrest zanurzony jest w słodkiej, cukrowej pierzynce. Nasz produkt doskonale smakuje na pajdzie chleba, chrupiącej grzance i naleśnikach. Polecamy go także do przełożenia tortów i innych ciast.

Powidełko wiśniowe

POWIDEŁKO WIŚNIOWE WIÓREK 280 ml zostały przygotowane według tradycyjnej receptury używanej przy wysmażaniu powideł. Jest to idealny dodatek do wyrobów cukierniczych zwłaszcza pączków i staropolskiego piernika. Smakują wyśmienicie na chrupiącej grzance oraz podawane do naleśników zachwycą swoim smakiem dzieci oraz dorosłych.

Powidła śliwkowe - węgierkowe

POWIDŁA ŚLIWKOWE- WĘGIERKOWE WIÓREK 280 ml zostały przygotowane według tradycyjnej receptury babci właściciela przetwórni. Jędrne i dojrzałe owoce poddane klasycznemu wysmażeniu są absolutnie niezastąpionym dodatkiem do wyrobów cukierniczych zwłaszcza pączków i staropolskiego piernika. Smakują wyśmienicie na chrupiącej grzance oraz podawane do naleśników zachwycą swoim smakiem dzieci oraz dorosłych. Nasze powidła zostały wielokrotnie docenione i nagrodzone: w 2010 roku otrzymaliśmy Tytuł ”Polski Producent Żywności 2010”, w 2011 roku pierwszą nagrodę w konkursie ”Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”, w tym samym konkursie w 2012 roku otrzymaliśmy ”Perłę 2012”, natomiast w 2013 roku Powidło Śliwkowe Węgierkowe oznaczone zostało Znakiem” Jakość Tradycja