Do rodziny naszych produktów dołączyła seria nadwarciańskie trendy. Jest to seria łącząca w sobie tradycyjne wartości kultywowane przez „Wiórek” oraz nowatorskie podejście do tematu żywności wprowadzone przez „najmłodsze” pokolenie rodziny Nyćkowiak. Do sprzedaży zostały wprowadzone cztery pasy warzywne, ale niedługo możecie spodziewać się rozszerzenia tej lini produktowej.
ZIELONE POLA: Pasta brokułowa z ciecierzycą 180g wyprodukowany został z brokuła, ciecierzycy, cebuli i oleju rzepakowego z dodatkiem przypraw. Pasta brokułowa do świetny dodatek do kanapek i innych przekąsek. Jest świetna ze świeżymi bułeczkami, jak również z chipsami i paluchami drożdżowymi.
ŻÓŁTY ORIENT: Pasta kalafiorowa z ciecierzycą 180g wyprodukowany został z kalafiora, ciecierzycy, cebuli i oleju rzepakowego z dodatkiem przypraw. To idealna pasta do świeżego pieczywa, która doskonale sprawdzi się w letnie dni. Dodając trochę śmietanki np. sojowej stworzysz sos idealny do dań z ryżu i makaronu.
SZABELKOWY OGRÓD: Pasta z fasolki szparagowej 190g wyprodukowany został z żółtej fasolki szparagowej, cebuli i nieaktywnych płatków drożdżowych z dodatkiem przypraw. Pasta idealnie nadaje się do kanapek, naleśników, można ją również podać jako danie typu bowl z ugotowaną kaszą bulgur, awokado, pomidorkami i podpieczonym tofu.
BORDOWA TRADYCJA: Pasta buraczkowa z ciecierzycą 200g wyprodukowany został z buraka ćwikłowego, ciecierzycy i oleju rzepakowego z dodatkiem przypraw. Pasta buraczkowa smakuje cudownie nabierana prosto z talerza przy pomocy paluszków, krakersów, grissini, słupków warzywnych (seler, naciowy, marchew, papryka) czy też domowe paluchy drożdżowe z makiem. Jest to też idealna pasta na kanapki.